Univerzitet Privredna akademija bogatiji za još jednog člana Fakultet savremenih umetnosti

Univerzitet Privredna akademija u Novom Sadu, u sredu 08.11.2017. godine, potpisao je ugovor sa Fakultetom savremenih umetnosti iz Beograda, čime je postao bogatiji za još jednog člana i još jedno naučno polje.

Univerzitet Privredna akademija je do sada imao u svom sastavu pet fakulteta: Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment, Pravni fakultet za privredu i pravosuđe, Stomatološki fakultet, Fakultet za primenjeni mendažment, ekonomiju i finansije i Farmaceutski fakultet i tri naučne oblasti: društveno – humanističku, tehničko-tehnološku i medicinsku oblast. Pristupanjem Fakulteta savremnih umetnosti Univerzitet je dobio još jednog člana u svom sastavu, ali i još jedno naučno polje umetnosti. Pre samog čina potpisivanja, prisutnima se obratila prof. dr Marijana Carić, predsednica Saveta Univerziteta Privredna akademija koja je pozdravila prisutne i poželela dobrodšlicu novim partnerima. Prof. dr Marijana Carić istakla je da je novo naučno polje veoma značajno za Univerzitet i da se nada da će saradnja biti uspešna i na obostrano zadovoljstvo.

Potpisivanjem ugovora, Fakultet savremenih umetnosti postao je punopravni član Univerziteta Privredna akademija. Ugovor su potpisali prof. dr Mirko Kulić, rektor Univerziteta Privredna akademja u Novom Sadu i doc. dr Valentin Kuleto, v.d. dekana Fakulteta savremenih umetnosti iz Beograda. Svečanom potpisivanju su pored potpisnika ugovora prisustvovali i prof. dr Marijana Carić, predsednica Saveta Univerziteta Privredna akademija, prof. dr Marko Carić, prorektor za međunarodnu saradnju i prof. dr Saša Filipović, budući dekan Fakulteta savremene umetnosti.

Prof. dr Mirko Kulić, rektor Univerziteta Privredna akademija je upoznao najnovije članove Univerziteta sa nekim od aktivnosti i naglasio da nije svejedno ko su članovi Univerziteta. „Mnogi traže da dođu kod nas, da postanu članovi našeg Univerziteta, što znači da smo najuspešnija i najbolje organizovana visokoškolska ustanova, jer svako želi da bude deo nečega što je dobro.“ – naglasio je prof. dr Mirko Kulić. Nakon kratkog predstavljanja Fakulteta savremenih umetnosti, prof. dr Valentin Kuleto, v.d. dekana izjavio je da je veoma zadovoljan što će nakon razgovora o saradnji sada imati priliku i da radi zajedno sa Univerzitetom i smatra da FSU sada ima dobrog partnera uz kojeg će se razvijati. „Ime i kredibilitet daju sigurnost da ulazimo u kvalitetan i stabilan sistem.“ – istakao je prof. dr Valentin Kuleto.

novi-clan-
novi-clan-
PRVI PRIVATNI AKREDITOVANI UNIVERZITET U VOJVODINI!
ffns g
ffns g
mefl g
pravni g
fimek g
stomatoloski g